dimarts, 5 de setembre del 2006

L'Esquerra que escolta, l'Esquerra que es compromet

Sovint tenim la sensació que els votants d'esquerres, i potser encara més el votant i el militant d'Esquerra, és un dels més exigents que hi ha. Sinó el que més. Hi ha moments que voldries "egoistament" que aquest nivell d’exigència es reduís. Però pensat fredament aquesta exigència, aquesta supervisió constant, aquest vot exigent, aquest vot de qualitat, només pot portar a obligar-nos a fer política de qualitat. Política de proximitat, propera, participativa, política que escolta.

Però el fet de ser els més exigents, també ens ha de dur a ser els més compromesos. La gent del món local, del món municipal pensàvem fa un temps que aquests mesos estaríem preparant a fons el projecte municipal per Cardedeu. Doncs no pot ser. Ens hi haurem de posar al 100% el 2 de novembre. I és que fins l’1 de novembre la prioritat és una altra. I requereix tants o més esforços que els que farem per les municipals. I no hem de pensar que seran esforços només en pro del país, també ho seran pel municipi. Quan el socialistes van decidir trencar els Acords del Tinell, des de Cardedeu vam agrair als consellers que havien format part del Govern Catalanista i d’Esquerres: al nostre poble, per exemple, han començat les noves places públiques d’escola bressol, s’estrena l’ampliació de l’escola de les Aigües, el Centre de Dia ja està acabant la seva construcció, la piscina ja està posada en servei des de fa gairebé un any, etcètera... N'estem convençuts i sabem que tot això no hagués estat possible sense les polítiques i la forma de treballar dels consellers i conselleres Marta Cid, del Joan Carretero, del Josep Bargalló o de l’Anna Simó, entre d'altres. Hem comprovat que Cardedeu, com tots els pobles de Catalunya, ha notat el bon govern que Esquerra Republicana ha portat a terme a la Generalitat.

Per altres motius també locals, com la consecució d'una alternativa a l'actual projecte de IV Cinturó, que CiU i PSC comparteixen, i que tant greument atempta contra la nostra qualitat de vida i que possibilita encara més tensions urbanístiques de les que podem suportar. Per això i per moltes més raons de caire nacional i territorial cal que, ara, la militància, els simpatitzants i tots aquells que vulguin col.laborar, haurem de saber escoltar, però també saber explicar que l'1 de novembre, l'esquerra nacional, Esquerra, ha de reforçar-se encara més que al 2003. Per Catalunya, però també per Cardedeu.